Medische peeling

prijs

vanaf € 150 incl. btw

Afspraak maken
Medische peeling

Hoe verloopt een medische peeling?

Een medische peeling is een dermatologische behandeling die wordt gebruikt om de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Dit gebeurt door gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlagen, wat resulteert in de stimulatie van nieuwe huidgroei en verbetering van huidaandoeningen zoals acne, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Afhankelijk van de concentratie en de werkzame bestanddelen worden de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen (oppervlakkige, medium en diepe peeling) behandeld. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering en roodheid). Globaal genomen verbetert een medische peeling de hydratatie van de huid, stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine en geeft daarmee een mooie boost aan de huid.

Alles wat u moet weten over de medische peeling

Voor wie is medische peeling bedoeld?

De medische peeling is geschikt voor wie last heeft van uiteenlopende huidproblemen, waaronder:

 • Acne en acnelittekens
 • Hyperpigmentatie zoals melasma of donkere vlekken veroorzaakt door zonbeschadiging.
 • Fijne lijntjes en rimpels: voor het verminderen van tekenen van veroudering.
 • Oneffen huidtextuur: om de huid gladder en egaler te maken.
 • Grove poriën: voor het verfijnen van de poriestructuur.

Welke soorten medische peelings bestaan er?

Er zijn verschillende soorten medische peelings, afhankelijk van hun dieptewerking.
Deze peelings zijn in België toegestaan vanaf 18 jaar.

OPPERVLAKKIGE- TOT MEDIUM PEELING

Bij oppervlakkige- tot medium peeling worden fruitzuren of alpha-hydroxyzuren gebruikt. Fruitzuur is een vertrouwd cosmetisch middel voor een mooie, gezonde en gladde huid. Voorbeelden van fruitzuren zijn: glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur en salicylzuur.

Het doel van een fruitzuurpeeling is om de bovenste huidlaag te vernieuwen. Hierdoor vervagen oppervlakkige onregelmatigheden zoals bruine plekken, acneletsels en fijne rimpels. Na de peeling ziet de huid er frisser en levendiger uit, gladder en steviger, minder vet en met minder restlittekens van acne.

De fruitzuurpeelings die in de I Care Clinic gebruikt worden zijn niet-toxische peelings op basis van glycolzuur of salicylzuur. Dit zijn relatief kortdurende behandelingen met weinig nevenwerkingen, een kleine kans op irritatie en een snel herstel. Deze peelings vormen bijgevolg geen hinder voor het professionele en het sociale leven.

Voor een optimaal resultaat zijn meestal drie tot vier behandelingen nodig, met telkens 2 weken tussen elke behandeling. Bij iedere peeling-sessie wordt de tijd van appilicatie en/of concentratie van het product verhoogd.

MEDIUM TOT DIEPERE PEELING

De medium tot diepere peelings die gebruikt worden in de I Care Clinic bevatten als voornaamste bestanddeel trichloorazijnzuur (TCA) en/of phenol. TCA is niet-toxisch en vormt de gouden standaard in de behandeling van diverse aandoeningen. Afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid en concentratie kan een milde tot diepere peeling bekomen worden. Na deze peeling zal de huid wat beginnen te schilferen en wat rood zien. Nadien zal de huid er steviger, gladder, zuiverder en jonger uitzien.

Wat houdt een medische peeling in?

01

Voorbereiding

Voorafgaand aan de medische peeling is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Deze producten zorgen ervoor dat de conditie van de huid verbetert en dat de bovenste huidlaag verweekt, zodat de peeling meer in de diepte kan werken en er meer effectiviteit behaald wordt.

02

De behandeling

De medische peeling bestaat uit het aanbrengen van een chemische oplossing op de huid. De procedure verloopt in verschillende stappen:

 • Eerst wordt de huid grondig gereinigd om vuil en olie te verwijderen.
 • Dan wordt de chemische peelingoplossing gelijkmatig op de huid aangebracht. Afhankelijk van het type peeling moet deze oplossing van enkele minuten tot enkele uren blijven zitten.
 • Bij sommige peelings wordt na de behandeling een neutraliserend middel aangebracht om de werking van de chemische oplossing te stoppen.

03

Verzorging

Als nazorg wordt de huid gehydrateerd en beschermd met een verzachtende en hydraterende crème met SPF 50.

Wat houdt een medische peeling in?

Voor- en nadelen van medische peelings

VOORDELEN:

 • Verbeterde huidtextuur: gladdere en egalere huid
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Verwijdering van pigmentvlekken leidt tot een egalere teint
 • Behandeling van acne en acne-littekens

NADELEN:

 • Hersteltijd: afhankelijk van de diepte van de peeling kan de hersteltijd variëren van enkele dagen tot enkele weken
 • Oncomfortabel: kan een branderig of prikkelend gevoel veroorzaken tijdens de behandeling

Veelgestelde vragen

Welke peeling kiezen?

arrow

MASK PEEL VOOR ACNE EN VETTE, ONZUIVERE HUID

Mask Peel wordt ook wel de “Feest peeling” of “skinbooster genoemd. Het is een heel gemakkelijke behandeling die tussen uw werk door gedaan kan worden en als u een feestje heeft op dezelfde dag nog. Na de behandeling met de Mask Peel vertoont de huid een mooie glow en dit zonder enige vervelling.

Indicaties

 • Onregelmatige huidstructuur
 • Gevoelige huidtypes
 • Acne
 • Onregelmatige pigmentatie
 • Fijne lijntjes
 • Vale teint
 • Verlies van Tonus

  MILK PEEL VOOR ALLE HUIDTYPES

  De Milk Peel stimuleert de opperhuid, zorgt voor meer doorlaatbaarheid en draagt zo bij aan een verbeterde conditie van de huid. De peeling heeft een minimale downtime, de hersteltijd is dus relatief kort (wordt ook wel de “Lunch Peel” genoemd). De Milk Peel verminderd de fijne lijntjes, geeft een verhelderend effect, werkt talgreducerend en verbetert de teint en zorgt voor een ‘éclat’ van de huid. Deze peeling is ook ideaal als 1ste medische gelaatsverbetering.

Indicaties

 • Acne
 • Fijne lijntjes
 • Doffe teint
 • Voorbereiding op diepere peelings

  TCA PEELING COSMOPEEL

  De Cosmopeel is een peeling met TCA, die zeer geschikt is voor het verbeteren van de huid met fijne lijntjes, rimpels, acnelittekens en lentigo solaris (ouderdomsvlek). Afhankelijk van de sterkte van de peeling is er een hersteltijd van 3 tot 7 dagen. Na de peeling kan er een tijdelijke roodheid, zwelling en/of schilfering zijn. De Cosmopeel wordt in 4 verschillende sterktes aangeboden 12%, 15%, 18% en 20%.

  COSMOPEEL FORTE

  De Cosmopeel Forte is geschikt voor de behandeling van rimpels, sterke huidveroudering en acnelittekens. De peeling is pijnloos door de unieke formule 20% TCA met phenom, dat een verdovende werking heeft. Na de peeling oogt de huid frisser en jeugdiger. Het is een peeling die zeer diep werkt en een mooi zichtbaar resultaat geeft op korte termijn. 1 peeling is voldoende om de huid gemiddeld 5 tot 10 jaar terug in de tijd te laten gaan. De hersteltijd na een behandeling met Cosmopeel Forte is 7 tot 14 dagen. Na de peeling ontstaat er doorgaans roodheid, zwelling en vervelling.

  MELAPEEL FORTE

  De Melapeel Forte is geschikt voor het verminderen van melasma (zwangerschapsmasker) en hyperpigmentatie. Deze peeling egaliseert de teint, de huid krijgt weer een stralend en egaal uiterlijk.

Wat kost een medische peeling?

arrow

Medische peeling kan bij I Care Clinic vanaf € 150.

Testimonials

I Care Clinic hielp me met mijn couperose en de bruine vlekjes in mijn gezicht. De aanpak, behandeling, service, ... zijn superprofessioneel: alles is weg en mijn huid straalt echt! Ik ben superblij!

Hanne R.

Ik ben al voor een aantal ingrepen bij dokter Decoene geweest en was telkens zeer tevreden over de persoonlijke aanpak en het resultaat.

Julie M.

Al jaren stoorde ik mij aan mijn hangende oogleden. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap durfde zetten en een ooglidcorrectie liet uitvoeren. Het resultaat is echt helemaal wat ik wilde!

Marianne V.