Draadlift

prijs

vanaf € 950 incl. btw

behandeltijd

30 tot 60 minuten

effect

12 tot 18 maanden

Afspraak maken
Draadlift

Wat is een draadlift of een collageen draadlift?

Een draadlift, ook bekend als een thread lift, is een minimaal invasieve cosmetische procedure waarvoor geen intensieve chirurgie nodig is. Er worden oplosbare hechtdraden onder de huid geplaatst om deze te liften en strakker te maken. Dit proces stimuleert ook de aanmaak van collageen, wat bijdraagt aan een jeugdigere en stevigere huid. Met deze techniek krijg je de mogelijkheid om je gezichtscontouren opnieuw te definiëren en uw energieke uitstraling terug te krijgen.

Onze draadlift werkt met bidirectionele oplosbare polymelkzuurkegeltjes die de trekkracht aan en onder de huid verzorgen. De methode is zeer veilig en de draden zijn volledig oplosbaar waardoor die nadien niet verwijderd moeten worden.

Een draadlift biedt een effectief alternatief voor traditionele facelifts met minder risico en hersteltijd, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun uiterlijk willen verjongen zonder ingrijpende chirurgie.

I Care Clinic uit Wezembeek-Oppem (Brussel) voert een collageen draadlift uit als de ideale behandeling voor:

 • Jongere patiënten die de eerste tekenen van verouderen vertonen ter hoogte van het aangezicht door het uitzakken van de weefsels.
 • Patiënten die reeds een facelift hebben ondergaan en op een minimaal invasieve manier het gelaat terug willen opfrissen.
 • Patiënten die geen uitgebreide faceliftprocedure wensen te ondergaan, maar een minder invasieve ingreep onder lokale verdoving verkiezen.

Alles wat u moet weten over een draadlift

Voor wie is deze ingreep geschikt?

Een draadlift is vooral populair onder mensen die tekenen van veroudering beginnen te vertonen, zoals lichte tot matige huidverslapping in het gezicht, de hals, of andere delen van het lichaam. Het is een aantrekkelijke optie voor diegenen die geen chirurgische facelift willen ondergaan, maar toch een verbetering van de huidspanning en contouren willen bereiken. Deze procedure is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar subtiele en natuurlijke resultaten. De behandeling wordt uitgevoerd vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Hoe verloopt de behandeling van een collageen draadlift?

Een collageen draadlift plaatsen duurt minder dan een uur en na de behandeling kunnen de dagelijkse activiteiten direct hervat worden.

01

Consultatie

De procedure begint met een consultatie bij een gekwalificeerde arts of cosmetisch esthetisch chirurg. Hierbij worden de verwachtingen, wensen en mogelijke resultaten besproken.

02

Voorbereiding

Op de dag van de ingreep wordt de huid gedesinfecteerd en tekent de arts af waar de draadlift geplaatst zal worden. Door middel van kleine prikjes in de huid zal het te behandelen gebied lokaal verdoofd worden. Dan worden er een aantal prikjes in de huid gegeven en worden de hechtdraadjes zoals afgetekend onder de huid geplaatst. Doordat het behandelgebied verdoofd is, verloopt dit volledig pijnloos.

03

Inbrengen van de draden

Met behulp van een naald worden de oplosbare hechtdraden onder de huid ingebracht. De draden hebben kleine kegeltjes die de huid vastgrijpen en liften wanneer ze worden aangetrokken.

04

Aantrekken en positioneren

De arts trekt voorzichtig de draden aan om de gewenste lift te bereiken en snijdt vervolgens de overtollige draad af.

Van zodra de draden geplaatst zijn, is er een subtiel natuurlijk liftend effect en een verstrakking van het huidweefsel. In de eerste weken na de behandeling ondersteunt de draad met kegeltjes het liftend effect. Na enkele weken is deze ondersteunende functie volledig overgenomen door het eigen collageen. Het liftend effect van de draadjes wordt in de loop der weken na de behandeling nog versterkt, doordat tijdens het oplossen van de hechtdraadjes de collageenaanmaak wordt gestimuleerd en het gelifte weefsel zich vastzet op de nieuwe positie.

De totale duur van deze behandeling is 30 à 60 minuten, afhankelijk van de omvang van het gebied. Na de ingreep kunt u dezelfde dag nog naar huis.

Hoe verloopt de behandeling van een collageen draadlift?

Wat zijn de voordelen van draadlift?

Een draadlift heeft diverse positieve gevolgen
en het resultaat verbetert alsmaar naarmate
de collageenproductie toeneemt en
de maanden verstrijken.

Enkele van de positieve effecten van een draadlift:

 • Minimale invasiviteit: geen grote incisies of uitgebreide hersteltijd
 • Snelle procedure: kan in minder dan een uur voltooid worden
 • Natuurlijke resultaten: subtiele verbetering zonder het ‘overdreven’ opvallend effect
 • Snel herstel: de herstelfase verloopt sneller dan bij een klassieke facelift
 • Stimulatie van collageen: verbetert de huidstructuur op de lange termijn
Wat zijn de voordelen van draadlift?

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van draadlift?

arrow

De prijs voor een draadlift is incl. btw en bedraagt:

 • 2 draden aan elke zijde van het gezicht: vanaf € 950
 • 3 draden aan elke zijde van het gezicht: vanaf € 1250

Hoe vaak moet u een collageen draadift laten doen?

arrow

De effecten van een draadlift zijn onmiddellijk zichtbaar, met verdere verbetering in de volgende maanden naarmate de collageenproductie toeneemt. Resultaten kunnen variëren, maar houden meestal 12 tot 18 maanden aan, afhankelijk van het type draad en de individuele huidconditie.

Wat zijn de bijwerkingen van draadlift?

arrow

Zoals bij elke cosmetische ingreep bestaat de kans op mogelijke bijwerkingen en risico's, waaronder:

 • Zwelling
 • Blauwe plekken
 • Milde pijn of ongemak
 • Infectie op de injectieplaats

Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen na de behandeling.

Hoe verloopt de nazorg van een draadlift?

arrow

Na de procedure wordt aanbevolen om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Vermijd intensieve gezichtsexpressies en zware lichamelijke activiteiten voor een paar weken
 • Gebruik ijs om de zwelling te verminderen
 • Slaap met het hoofd wat hoger om druk op het behandelde gebied te verminderen
 • Volg de instructies van de arts met betrekking tot huidverzorging en medicatie

Testimonials

Al jaren stoorde ik mij aan mijn hangende oogleden. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap durfde zetten en een ooglidcorrectie liet uitvoeren. Het resultaat is echt helemaal wat ik wilde!

Marianne V.

I Care Clinic hielp me met mijn couperose en de bruine vlekjes in mijn gezicht. De aanpak, behandeling, service, ... zijn superprofessioneel: alles is weg en mijn huid straalt echt! Ik ben superblij!

Hanne R.

Ik ben al voor een aantal ingrepen bij dokter Decoene geweest en was telkens zeer tevreden over de persoonlijke aanpak en het resultaat.

Julie M.