Fillers

prijs

vanaf € 250 incl. btw

behandeltijd

30 minuten

effect

12 tot 24 maanden

Afspraak maken
Fillers

Wat zijn fillers?

Fillers of dermale vullers zijn een populaire esthetische behandeling. De meeste fillers bevatten hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt, wat helpt bij het behouden van een volle en gehydrateerde huid. Aan de hand van de injecteerbare stoffen in fillers wordt uw huid opgevuld en krijgt u een jongere en frissere uitstraling. Kortom, u gaat er vanbuiten uitzien zoals u zich vanbinnen voelt. En dat met een subtiele ingreep. Een extra troef van fillers zijn de snelle resultaten en minimale hersteltijd.

Bij I Care Clinic in Wezembeek-Oppem (Brussel) gebruiken we tijdelijke fillers voor volgende toepassingen:

  • Het opvullen van statische rimpels en fijne lijntjes in het gelaat. Hierdoor vervagen of verdwijnen deze rimpels.
  • Het verfraaien van de contouren van het gezicht.
  • Het herstellen van het volume in het gezicht dat verloren is gegaan door het verouderen.

Alles wat u moet weten over fillers

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Fillers zijn geschikt voor iedereen die de tekenen van veroudering wil verminderen of specifieke gezichtskenmerken wil verbeteren en voluminieuzer wil maken. De behandeling wordt uitgevoerd bij zowel vrouwen als mannen die op zoek zijn naar niet-chirurgische manieren om hun voorkomen te verjongen. Mensen kiezen voor fillers om verschillende redenen, zoals:

  • Verlies van volume in het gezicht door ouderdom.
  • Fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Lippen voller en beter gevormd maken.
  • Verbeteren van gezichtssymmetrie en -balans.

Bij I Care Clinic wordt deze ingreep uitgevoerd door dr. Decoene en dr. Malinowska, die esthetisch chirurg zijn. Door dermale vullers te laten plaatsen door een gekwalificeerd en ervaren professional waarborgen wij de maximale effectiviteit en veiligheid van deze esthetische behandeling. In België is deze ingreep toegelaten vanaf 18 jaar.

Het team van I Care Clinic maakt gebruik van afbreekbare natuurlijke fillers die veilig zijn en geen dierlijke stoffen bevatten. In plaats van volume en gewicht toe te voegen aan het probleemgebied, injecteren we fillers in de bron van het probleem. Door middel van deze holistische aanpak focussen we ons op de verhoudingen en de veranderende anatomie van het gezicht. We werken zo aan het gehele gezicht en de algemene uitstraling. Hoelang een behandeling duurt? Het toedienen van fillers duurt zo’n 30 minuten.

I Care Clinic gebruikt enkel kwaliteitsvolle merken waarvan de veiligheid gegarandeerd is door de nodige certificaten en studies.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De procedure voor het toedienen van fillers is relatief eenvoudig en pijnloos
en verloopt doorgaans als volgt:

01

Consultatie

Tijdens het eerste consult bespreekt dokter Decoene de wensen en verwachtingen van de patiënt. De medische geschiedenis wordt op dit moment ook doorgenomen. Indien gewenst kan de behandeling, zonder verplichting, meteen opgestart worden.

02

Voorbereiding

Op de dag van de behandeling wordt het te behandelen gebied gereinigd. Vaak wordt een verdovende crème aangebracht om eventueel ongemak te minimaliseren.

03

Injectie

De arts injecteert de filler met een fijne naald of canule in de specifieke gebieden van het gezicht. De hoeveelheid en locatie van de injecties worden zorgvuldig gepland om een natuurlijk resultaat te bereiken.

04

Nazorg

Na de injecties kan er enige zwelling, roodheid of blauwe plekken optreden, wat normaal is en meestal binnen enkele dagen verdwijnt. We geven de patiënt advies over hoe om te gaan met eventuele bijwerkingen en wanneer u moet terugkeren voor voor een controle.

05

Resultaten

De effecten van fillers zijn meestal direct zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat wordt pas na enkele dagen duidelijk, wanneer eventuele zwelling is afgenomen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Wat zijn de voordelen?

Fillers kunnen verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de wensen van de patiënt.

Tijdens de eerste consultatie bekijkt de arts wat de noden zijn en welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt:

Langdurig resultaat: Een behandeling met fillers geeft 12 tot 24 maanden een mooi en natuurlijk resultaat. U kunt deze behandeling probleemloos herhalen. I Care Clinic maakt gebruik van tijdelijke fillers. Dit betekent dat het product na een bepaalde tijd door het lichaam zelf wordt afgebroken. Dit maakt het gebruik van fillers veilig.

Hydratatie: hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie voor de huid

Vermindering rimpels: uw huid gaat er gladder en jonger uitzien

Minimale hersteltijd: de ingreep heeft weinig impact waardoor u erna meteen uw activiteiten kunt hervatten

Meer volume: hierdoor krijgt u snel een jongere uitstraling

Corrigeren asymmetrie: een ongelijke vorm van bepaalde zones in het gelaat wordt zo eenvoudig aangepast

Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de voordelen?

voor en na

Veelgestelde vragen

Hoeveel kosten fillers?

arrow

De prijs is afhankelijk van het aantal fillers dat u nodig heeft. Dit wordt bepaald door de arts na een eerste consultatie.

Prijs per ml (incl. btw):
1 ml: vanaf € 400
2 ml: vanaf € 700
3 ml: vanaf € 950
4 ml: vanaf € 1250

Wat houdt de nazorg in?

arrow

• Uw huid heeft nu vooral rust nodig. Probeer daarom contact met de behandelde plekken zo veel mogelijk te voorkomen, dus ook liever niet wrijven (om de filler niet naar ongewenst gebied te drijven).
• Het is niet nodig om de behandelde plek te masseren als dit niet is aangeraden door uw arts. Geadviseerd wordt om tot 6 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken.
• Het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines wordt afgeraden vanwege het stimulerende effect ervan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht u toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken.
• Bescherm op de dag zelf, na afloop van de behandeling, uw huid goed tegen de zon. Wij raden aan om zonnebescherming met minimaal SPF 30 te gebruiken en uw huid zo kort mogelijk (liever helemaal niet) bloot te stellen aan de zon. Draag zo nodig ook een goed beschermende zonnehoed. Zorgvuldigheid met het dragen van zonnebescherming adviseren wij dagelijks het hele jaar door te doen.
• Verricht geen zware inspanningen de eerste 2 dagen na de behandeling.
• Bezoek geen sauna of zonnebank de eerste 4 dagen na de behandeling.

Mogelijke bijwerkingen

arrow

Behandelingen met injectables hebben doorgaans niet zo veel bijwerkingen. Over het algemeen bent u de dag na de behandeling gewoon weer toonbaar. Direct na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid of zwelling maar dit is meestal van korte duur (minuten-uren). Soms kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Ook deze zijn tijdelijk en klaren binnen enkele dagen weer op. Omdat er géén open wonden worden gemaakt door de prikjes mag er 6 uur na de behandeling gewoon make-up gebruikt worden. Dat betekent dat eventuele roodheid gewoon gecamoufleerd mag worden. Het heeft geen invloed op het resultaat en het brengt geen infectierisico met zich mee. Binnen een paar dagen ziet de huid er meestal weer normaal uit, afhankelijk van de omvang van de behandeling en de toegepaste techniek en filler. De arts vertelt u vooraf welke reactie u kunt verwachten. Tevens is het resultaat na enkele dagen veel mooier dan direct na de behandeling. Wanneer u achteraf vragen heeft over een reactie, dan kunt u altijd contact opnemen met de kliniek.

Testimonials

Ik ben al voor een aantal ingrepen bij dokter Decoene geweest en was telkens zeer tevreden over de persoonlijke aanpak en het resultaat.

Julie M.

Al jaren stoorde ik mij aan mijn hangende oogleden. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap durfde zetten en een ooglidcorrectie liet uitvoeren. Het resultaat is echt helemaal wat ik wilde!

Marianne V.

I Care Clinic hielp me met mijn couperose en de bruine vlekjes in mijn gezicht. De aanpak, behandeling, service, ... zijn superprofessioneel: alles is weg en mijn huid straalt echt! Ik ben superblij!

Hanne R.