Ooglidcorrectie

prijs

vanaf € 1 500 incl. btw

behandeltijd

90 tot 120 minuten

Afspraak maken
Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie of blepharoplastie?

Zijn uw oogleden onderhevig aan de zwaartekracht of heeft u een vermoeide of ouder uitziende uitstraling door te veel of verslapt weefsel boven of onder de oogleden? Dan is een ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastie genoemd, de ingreep die u kan helpen om er frisser of jonger uit te zien en uw zelfvertrouwen terug op te krikken. Tijdens een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie verwijderen we overtollige huid en/of vet van de bovenste en/of onderste oogleden. Zo wordt die vermoeide, verouderde blik verleden tijd en krijgt u opnieuw een frisse blik.

Kortom, met een correctie van de bovenste of onderste oogleden bij I Care Clinic in Wezembeek-Oppem (Brussel):

  • krijgt u een frissere, minder vermoeide blik
  • wordt make-up aanbrengen opnieuw makkelijker
  • verbetert het zicht mochten de oogleden dit nu verhinderen

Alles wat u moet weten over een ooglidcorrectie of blepharoplastie

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Een ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde behandelingen bij I Care Clinic. Een grote groep mensen krijgt bij het ouder worden te maken met de problematiek, zowel mannen als vrouwen.
De correctie wordt vaak uitgevoerd bij mensen die last hebben van:

  1. Overtollige huid op de bovenste oogleden: Dit kan de natuurlijke contour van het bovenste ooglid verstoren en zelfs het zicht belemmeren.
  2. Ophoping van vet onder de ogen: Dit gaat eruitzien als wallen of ‘puffy eyes’.

Bij I Care Clinic voert dr. Decoene, esthetisch chirurg, deze ingreep uit. Door een ooglidcorrectie of blepharoplastie te laten uitvoeren door een gekwalificeerd en ervaren professional waarborgen wij de maximale effectiviteit en veiligheid van deze behandeling. Hoewel ooglidcorrecties voornamelijk worden geassocieerd met veroudering, kunnen jongere mensen vanaf 18 jaar ook in aanmerking komen, vooral als zij door genetische factoren last hebben van hangende oogleden of wallen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een ooglidcorrectie aan de bovenste en/of onderste oogleden gebeurt onder lokale verdoving. De operatie verloopt verder pijnloos. Het comfort en de veiligheid van de patiënt staat bij ons voorop.

01

Consultatie

Voor dr. Decoene effectief de ogen gaat liften, wordt een consultatie van een 30-tal minuten ingepland om een beeld te schetsen van de patiënt en zijn/haar situatie. Hierbij wordt de medische voorgeschiedenis van de patiënt onder de loep genomen (bv. of er afwijkingen zijn aan de ogen, schildklier, sluitspier van de traanproductie, …), er worden foto’s van het gezicht genomen en nagegaan wat de oorzaak is van de verouderde en vermoeide blik.

02

Voorbereiding

Voor de operatie worden de ogen en de omliggende zone grondig gereinigd. Daarna wordt de patiënt lokaal verdoofd.

03

De ingreep

De chirurg maakt fijne incisies langs de natuurlijke plooien van de oogleden (bovenste ooglid) of net onder de wimperlijn (onderste ooglid). Vervolgens wordt overtollige huid en vet verwijderd of herverdeeld. De behandeling neemt 90 tot 120 minuten in beslag.

04

Sluiten van de incisies

De incisies worden gesloten met fijne hechtingen, die meestal na een week worden verwijderd.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie?

De resultaten van een ooglidcorrectie zijn normaliter langdurig en hebben een significant positief effect op het uiterlijk en zelfvertrouwen van een persoon.

Bij elke chirurgische ingreep horen echter risico’s, maar door te werken met een ervaren plastisch en esthetisch chirurg kan het risico op bijwerkingen tot een minimum beperkt worden. Met een professional bent u in goede en veilige handen en kunt u genieten van alle voordelen van deze behandeling, zonder kopzorgen of stress.

De voordelen:
1. een frissere blik
2. een beter zicht (indien dit voorheen een probleem was door hangende bovenste oogleden)
3. een jongere uitstraling
4. een pijnloze ingreep onder lokale verdoving
5. een langdurig resultaat
6. meer zelfvertrouwen

Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie?
Wat zijn de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie?

voor en na

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een ooglidcorrectie?

arrow

Hieronder vindt u een overzicht van de kostprijzen van een ooglidcorrectie bij I Care Clinic, incl. btw:

  • Bovenste ooglidcorrectie: vanaf € 1500
  • Onderste ooglidcorrectie: vanaf € 1500
  • Bovenste en onderste ooglidcorrectie: vanaf € 2 500

Hoe lang duurt het herstel van een ooglidcorrectie?

arrow

De eerste uren na de ingreep kan er een druppeltje bloed uit de wonde komen. Daarom raden wij aan om de eerste nacht met het hoofd iets hoger te slapen.

Tot 1 week na de operatie zal er zwelling zijn van de huid rond de ingreep. Af en toe kan er een kleine bloeduitstorting zijn. Op dag 2 en 3 is de zwelling het meest uitgesproken.
Na 7 à 8 dagen worden de draadjes in de I Care Clinic verwijderd. Er kan dan nog steeds verkleuring en/of zwelling zijn; dit verschilt van patiënt tot patiënt. Gebruik koude compressen en hou het hoofd rechtop om de zwelling te verminderen.

De insnede van de ooglidcorrectie zal samenvallen met een plooi in het ooglid zodat dit minimaal zichtbaar is na genezing. De uiteindelijke resultaten zullen zich geleidelijk ontvouwen, waarbij geduld de sleutel is tot het onthullen van uw nieuwe blik. Dit kan enkele weken duren, maar de meeste mensen kunnen na een paar dagen hun normale activiteiten hervatten.

Testimonials

I Care Clinic hielp me met mijn couperose en de bruine vlekjes in mijn gezicht. De aanpak, behandeling, service, ... zijn superprofessioneel: alles is weg en mijn huid straalt echt! Ik ben superblij!

Hanne R.

Al jaren stoorde ik mij aan mijn hangende oogleden. Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap durfde zetten en een ooglidcorrectie liet uitvoeren. Het resultaat is echt helemaal wat ik wilde!

Marianne V.

Ik ben al voor een aantal ingrepen bij dokter Decoene geweest en was telkens zeer tevreden over de persoonlijke aanpak en het resultaat.

Julie M.