Silhouette Soft Draadlift

Silhouette Soft Draadlift

Cosmetische behandelingen zonder te opereren zijn de laatste tijd steeds meer gangbaar. Veel mensen vinden chirurgische ingrepen te invasief en kiezen liever voor een minder ingrijpende behandelwijze.

Injectable behandelingen waarmee veroudering wordt tegengegaan zijn reeds bij velen bekend. Maar wat te doen wanneer injectables de verslapping van de huid niet meer goed genoeg kunnen behandelen of wanneer de voorkeur uitgaat naar andere technieken met een langduriger resultaat?

 homme-profil-avt-aprs

femme-avt-aprs

Silhouette Soft draadlift is een technologische innovatie uit Amerika die een oplossing biedt tegen verouderingskenmerken, zonder te opereren. De ontwikkeling hiervan is gebaseerd op jarenlange ervaring in hechtdraad ophanging met kegeltjes gebruikt in de reconstructieve chirurgie en cosmetische chirurgie. Met behulp van veilige oplosbare hechtdraadjes met kegeltjes van polymelkzuur, die onder de huid worden geplaatst, wordt de huid op een subtiele manier gelift. De hersteltijd van deze behandeling is minimaal en het resultaat langdurig. De welbekende hamsterzakjes, de hals, kaaklijn en wenkbrauwen kunnen met behulp van deze techniek behandeld worden.

 

people, portrait and beauty concept - collage of many happy women faces

Cosmetische behandelingen met behulp van hechtdraden worden al vele jaren uitgevoerd. Helaas is bij vele andere soorten hechtdraden gebleken dat de resultaten tegenvallen. Oudere producten zoals gouddraden zijn inmiddels weer van het toneel verdwenen wegens slechte resultaten en ernstige bijwerkingen. Nieuwere technieken uit Azie missen de lange termijn onderzoeken, waardoor deze technieken geen resultaten en veiligheid van de behandeling kunnen waarborgen. Sinds 2007 wordt de Silhouette Soft Draadlift behandeling in Amerika uitgevoerd, waar de regelgeving veel strenger is dan in Europa. De veiligheid en effectiviteit van Silhouette Soft draadlift is jarenlang onderzocht en de resultaten waren uitstekend.De draden zijn oplosbaar biocompatibel met het menselijk lichaam -> PLA (=Polylactic Acid: wordt al tientallen jaren gebruikt als hechtdraad in de chirurgie). Op deze draad zitten kleine kegeltjes van verteerbaar materiaal.  Deze kegeltjes geven de mogelijkheid om tractie te geven op het weefsel, waardoor een suspensie wordt gecreëerd van die weefsels gedurende de eerste weken tot maanden. Nadien zal, dankzij de fibreuze reactie rondom de kegeltjes, een stabiele suspensie bekomen worden, zelfs na het verteren van deze kegeltjes (ongeveer na een jaar).

Dat  is een ideale techniek voor:

  • jongere patiënten die de eerste tekenen van veroudering vertonen ter hoogte van het aangezicht door het uitzakken van de weefsels;
  • patiënten die reeds een facelift hebben ondergaan en, op een minimale invasieve manier, het gelaat terug willen opfrissen;
  • patiënten die geen uitgebreide faceliftprocedure wensen te ondergaan, maar een minder invasieve ingreep onder lokale verdoving verkiezen.
  • De grote voordelen van deze draadlift zijn het weinig invasieve karakter van de ingreep en de mogelijkheid om onder lokale verdoving te werken. Patiënten kunnen dezelfde dag naar huis “=lunchtime procedure”. Ook de herstelfase verloopt sneller dan bij een klassieke facelift

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een Silhouette Soft draadlift duurt minder dan een uur; na de behandeling kunnen direct de dagelijkse bezigheden worden hervat.

Tijdens de behandeling wordt eerst de huid gedesinfecteerd, waarna de arts op de huid aftekent waar Silhouette Soft draadlift hechtdraadjes worden geplaatst. Vervolgens wordt het te behandelen gebied lokaal verdoofd door middel van een klein prikje in de huid. Na de verdoving worden de hechtdraadjes zoals afgetekend geplaatst. Doordat het gebied verdoofd is, zal dit geheel pijnloos zijn. Direct na de behandeling is het effect van de trekkracht te zien als een subtiele lift. Het liftende effect van de draadjes wordt in de loop der weken na de behandeling nog versterkt, doordat tijdens het oplossen van de hechtdraadjes de collageenaanmaak wordt gestimuleerd en het gelifte weefsel zich vastzet op de nieuwe positie. Dit effect is zeer langdurig.